Básnířka

Básnířka

Anotace: Trochej, jamb, daktyl...

Jedna paní moc se rmoutí,
rýmy se jí totiž kroutí,
básně psát by tuze chtěla,
formu dát však neuměla.

Metafory zvládne hravě,
prý je nosí stále v hlavě,
gramatický rým to jistí,
nevylepší báseň příští.

Zeptáme se této dámy,
zda je trochej pro ni známý,
o slovo se jamb hned  hlásí,
sám ty verše těžko spasí.

Daktyl též se tady hádá,
v básních je jich celá řada,
asonance brání paní,
radílkové nejsou zvaní.



Autor Psavec, 22.04.2024
Přečteno 51x
Tipy 20
Poslední tipující: Vivien, Fialový metal, Chane, zase já, Kan, mkinka, Dejvis, Sonador, smích slz, Ondra, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jen technická: pro NI...

22.04.2024 23:16:23 | Sonador

Díky, opraveno.

22.04.2024 23:24:47 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí