Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 9 záznamů. Zobrazuji 1-9.

Aktuální pocit 1 Publikoval(a): DeepThink | Básně » Ostatní

Děkuji moc. :) Moc to pro mě znamená :)

13.12.2023 20:52:23 | DeepThinkreagovat

Světlo tmou Publikoval(a): DeepThink | Básně » Ostatní

Krásná mytologie, mám pocit, že z Bible, nového zákonu, že? Avšak vidím jistou nejistotu, neb proto na mne jdete skrze Boha. Bojíte se stínu nebo moc světla ve Vás budí slepotu? Či jak chápat to, co jest a to jest počátek všeho dle knihy, kterou napsal člověk? Nedával by smysl ani zánik, který je nutný, ať už je to smrt, pohlcení našeho těla zemí, světlo tmou a nebo úplný konec planety, ať už vyhaslým sluncem, což se blíží a nebo nárazem jiné planety či velkého asteroidu? Bojíte se něčeho? Znáte strach? Já osobně ne. Přijal jsem sebe za svého Boha a skrze mne mluví čas, prostor, který ale stejně nevnímám, takže jediný smysl mého bytí na zemi je být šťastný a to jsem... Bůh, bible a vše ostatní mi akorát mou radost kazí. Jsem člověk a dítě Vesmíru, nikoliv abych byl dítě nějaké knihy....... :) Nic proti, jen vysvětluji, že Bible a Bůh, islám a křesťanství, tak obojí je návrat ke středověku, nikoliv žít v klidu a míru v dnešní krásné době. Bible by mi akorát pořád dokola říkala a jakože říká, že bytí je irelevantní a že naše bytí není naše, ale patří Bohu... nepatřím nikomu, jen sobě...

07.12.2023 13:12:32 | DeepThinkreagovat

Čas... Publikoval(a): Denael | Úvahy » Ostatní

Čas i prostor je pro naše skutečné podstatné bytí irelevantní. Řeknu to takto: Doma nemám hodiny, na telefonu nemám hodiny (mám je vypnuté) , vstávám se světlem, chodím spát s únavou. Můj řád je svoboda, to, že řeším pouze to, že je zima nebo teplo, i když v zimě odjíždím většinou na dva měsíce na Korsiku nebo někam, kde není islám. Lidé si myslí, že řád nebo úspěch je založen na čase, být někde včas... jeďte se podívat na Bali, jak tam vypadá pojetí času. Na krámech je napsáno: otevřeno od 8. Nikdy jsem tam nezažil, že by byl krám otevřený před 9. Jejich klid a pohoda je úžasná, neustále se smějí, místo podání ruky se objímají, špatné vztahy řeší jídlem nebo pozváním na nějakou akci, často na pláži pro celou vesnici, kvůli zlepšení vztahů a postavení. Zcela upřímně mi přijde, že lidé opravdu nepochopili, jaký je smysl života a že čas je jen něco, co se nám snaží vtípit elity. Bez času jsme svobodní, což se asi nemusí líbit těm nahoře no. Svobodná mysl může pokazit jejich mocenské plány. . . k čemu je tedy čas? :)

07.12.2023 09:43:19 | DeepThinkreagovat

Za vzpomínkou. Publikoval(a): Kan | Básně » Ostatní

Obkročný rým není jednoduchý, avšak básník vystihl vše, téměř k dokonalosti.
Úchvatně jsi se s tím popral a dobrou radu jsi nám i dal.
Jen tak dál Kane a jednou budeš znám nejenom písmem ;)

06.12.2023 13:33:52 | DeepThinkreagovat

Uroboros Publikoval(a): Loveless | Básně » Láska

Úchvatný pohled ženy... ehm, jejího srdce na ztracenou lásku. Něco mezi sklíčením v koutě a bití pěstmi venku do kolemjdoucích mužů. Tenhle náboj postrádám u mnoha umělců a hle, zde jsi... úžasná. Každé slovo je jako hřebík a každá věta je jako kladivo, které ho dokonale zarazí až po hlavičku. Jak kulomet, když plive svou dávku, přímo do mého srdce, prostě pecka. Úžasné... i když si trošku říkám, že mě vlastně Tvé neštěstí naplňuje, tak snad mi karma odpustí a v Tobě se brzy vše uklidní. I řeka se jednou zklidní, ať už v rybníce nebo jezeře. I když ruku na srdce, lidé jako já potřebuji ženy, jako jsi Ty, divoké?

24.11.2023 16:04:16 | DeepThinkreagovat

Člověk a zvíře Publikoval(a): Oxík | Satira, epigram » Bůh, víra

Zdravím. Jelikož je má víra čistě astrální, vesmírná, nekonečná, tak musím komentovat s jistou dávkou hyperboly. Zvíře jako takové, tak na 100% věří v rodinný svazek, spíš se žene myšlenkově za pudy a jediná jejich víra, cesta je rozmnožit se a zachovat svůj druh. Je to taková víra v sebe sama, což bych řekl, že je 1000x lepší, než naše víra v Bohy. Islám, křesťanství a judaismus je jedno a to samé a akorát to lidi dělí, štěpí. Kdyby si lidé skutečně uvědomili, svůj původ, svůj důvod tady a hledali smysl svých skutků, nikoliv výmluvy, které hledají u svých bohů, tak by svět byl plný pokory, klidu, míru a prakticky by nemuseli existovat ani hranice, které ani zvířata nemají. Takže v co máme věřit, v Bohy nebo v sebe, jako to dělají zvířata?

24.11.2023 15:56:21 | DeepThinkreagovat

Život Publikoval(a): Ďábelský basnik | Básně » Ze života

Ahoj. Snad nevadí, že tykám, ale.. máš obrovský potencionál být nejenom velmi dobrý, ale spíš být nejlepší, ale prosím, nenech si to přerůst přes hlavu, byla by to škoda. Vždy buď pokorný a ženám a dětem buď vždy oporou, potom překonáš všechno a všechny. Pravý válečník je ten, co 100x spadne na zem a 100x to nevzdá. A neboj se přijímat rány, stejně nikdo nedá takovou ránu, jako život. Drž se ;)

24.11.2023 15:38:46 | DeepThinkreagovat

Vánoce Publikoval(a): DeepThink | Básně » Kultura

Přesně tak... já je mám rád jen kvůli rodině, kdy se všichni opět sejdeme, jako když jsem byl malý kluk, který pobíhal kolem Vánočního stromečku a doufal jsem, že čas uteče stejně rychle, jako jsem rychle běhal kolem stromku. Takže nápodobně a není zač :)

24.11.2023 15:28:59 | DeepThinkreagovat

Vánoce Publikoval(a): DeepThink | Básně » Kultura

Také Vás zdravím a děkuji moc. Ano, je to tak, jsem i zastánce toho, že pouliční výzdoba je akorát finanční pastva, nikoliv pastva pro oči. Jinak báseň je z roku 2011, tedy z doby, kdy mi bylo 12 let.

24.11.2023 15:26:54 | DeepThinkreagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí