Stradivariho nástroj

Stradivariho nástroj

Anotace: A proč by ne

Sado maso provozoval Stradivari

Stradivariho buchar
Mám touhu
Kout
Železo v plamenech
Co žhne rudým plamenem
Mění formu pod údery perliku
V probíjecí desce
Okuje odletují
Buchar jako bubny Collinse
Ocel rozmazlují
Hip, hop bum
Hit za hitem
Jako virtuos si hrát
Na Stradivariho nástroj
Na jeho housle

Sem dělník a kdo je víc

Nespáči
V gaspáči
I grupáči
Se potácí
V kolonách se vlečou
Vzteky přitom soptí
Kafe ráno vaří
Mátohy s batohy
V tunelech metra jako kdysi krysy
Za tmy i kuropění
Pění
WiFi
Hi-tech
Bluetooth
WhatsApp
Facebook
Instagram
Taky zprávy e-mailové
Datová schránka
I ta poštovní
Přitom vedle tebe tělo
Dýchá
Voní
Vzrušuje
Hledí i hladí
Tak to je

Spravedlnost v čase

Další
Vteřina
Minuta
Chvíle
Den
Měsíc
Rok
Století
Věčnost
Uběhla
Tak proč tato výjimečná se ti zdá
Je to jen zrnko písku
A co když ne
Čas si to nemyslí
Plyne
Plyne dál

O vztazích

To nejde
Chci ti říct
Místo, že to neumím
Že to nejde
Že to nechci
A co když je v tom lennost pouhá
Noc bude dlouhá
Říká si žena
Potápěče
I svářeče
V kleče
Na zádech
V postroji
I přístroji
Říkal to i moudrý mokrý mech
To nejde
To nejde
A já mu nevěřil
A své tělo svěřil
A křičela si rozkoší
Až se srdce
Srdce rozskočí

Povelikonoční rozjímání pít či nepít. Být či nebýt

Greean Deal
Pane vrchní
Vemte jich sem deset
Rovnou deset velkejch zelenejch
To by se v tom Bruselu zaručeně z toho poblili
Následuje kolo griotek
Po něm se vleče hustý vaječňák
Ještě dáme rum
Taky vodku zkusíme
Fernet i Becherovku
Gin i tu Soplici
Tequila naštěstí není
Konec večera vidím zeleně.
Konečně jsem greean dealista....
Mohl bych být i vodník
A nebo jeho lodník
Takhle jsem jen zeleně smýšlející Čech s pár promilema
Autor umělec2, 04.04.2024
Přečteno 35x
Tipy 2
Poslední tipující: Tomcat, Žluťák
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí