Groove is in the Deee-Lite - postmodernismus?

Groove is in the Deee-Lite - postmodernismus?

V bílém polštáři

rozpouštějící se skvrnky od inkoustového dětského hašteření

rámují zbytky milostné dohry poblázněných,

jež se v peří kohoutích zápasů rozvášnili do

hlučných výdechů při každém stimulu

houževnatých zákrytů bez studu odkrytých druhému.

 

Dlaň jeho ruky plížila se oklikou po jantarově lesklé desce střízlivosti,

po tmavě mastném skle opilosti,

jež si zabodl do blány poslušnosti

mezi dva prsty přitahovanými k její rozepnuté nevinnosti

- před mžikem na zip vytažené k pupíku

zdvihající se a tu hned zase klesající pod vnitřním tlakem zkaženosti.

 

Jazykem vysával potřísněný okraj smilnění,

snižujíce tak počet desatero přikázání.

Jazykem zabloudil do krajkou lemovaného prsního dvorce dychtivosti,

jehož bradavka povstala pod návalem teplého vlhka

točité masáže

jako korpus v peci

jako penis v erekci.

 

Děcko v peřinách stvořitelů

snilo o krupičné kaši poslušnosti,

z jejíž okrajů lžící rýsovalo kola nesmírné představivosti,

jejíž sypká zrnka nabralo umělohmotnou lopatkou - 

jako když kuchtička roztáčí polévkový kolotoč,

jako když zmrzlinář kopeček sází do úst kornoutového tobogánu

 - do formičky,

z jejíhož tvaru vyklopeného na dřevěný okraj pískoviště tvořivosti

nevědoucně spojilo sypkost do

ucelené bábovičky chichotajícího mrněte,

jež se zanedlouho vskutku zakotvilo v břišním přístavu vyhřátého bezpečí.

 

Sbírajíce padlé různobarevné kusy látky 

šité do tvarů lidských bytostí

dávajíce si načas,

otrávení průzračnou řekou lásky

přenesli se po špičkách

z pomatené atmosféry Deee-Lite: Groove is in your heart

https://www.youtube.com/watch?v=etviGf1uWlg

po špičkách do tmavé bezbarvé vyklidněné části dne.

 

Autor Murion, 24.10.2014
Přečteno 573x
Tipy 4
Poslední tipující: Jort, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...jako vždy vynikající poezie...

24.10.2014 22:53:03 | Jort

Děkuji :)

25.10.2014 18:29:33 | Murion

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí