Socha v moři hudby

Socha v moři hudby

Anotace: Vzpomínky a reflexe na dj set v brnnské anod...

 

Ve stínu lavičky si nahrává sebemotivující fráze. ,,to dáš, povzbudí tě to.''

,,nezvládnu to, jsem jako socha v moři, přijel o půl paté ráno.'' Píše kamarád. Do parku vedle lužánek přijel na elektrokolobĕžce. Z ghetta za necelých 10 minut. Pociťuje smĕs emocí, mírná nervozita, tenze přepnutí očekáváním, chřadný stud mĕsíční fáze, krok před nestojatou interakcí. Venku před anodou Pdch se svými boys. Po velmi dlouhé dobĕ se vidíme. Sdílíme. Ukazuje mi prostor, představuje holkám, ať si osahám mix. Dvĕ starší tisícovky, srdce Allen & Heart s analogovými filtry, kde jen jsem ho už vidĕl?

Z nespavosti sleduji tok myšlenek. Za mixem jsou ledkové trubice nasvícené v oranžovém žhnutí. Je klubová noc. Mnoho lidí tu není. Zapojuji flashku, cinche do outputu pro nahrávání, dĕlám test záznamu do recordéru, vše podle představ. Zapínám první track, projdu si prostor. Hraje to do -6db. Tak akorát aby se hudba nebyla s hovorem a naopak. 

myšlenka byla propojit několik žánrů, výbĕr chillhopu, remixy inspirované kolekcí mých desek, nu jazzové jména hozené do dnb, v ságu naložené zlámené beaty a taky soulfull liquid tracky. To všechno v jeden celek. Do jednoho záznamu. Do jednoho procesu.

Jak se ti to zdařilo a jak sis ses užil? ,,V rámci možností dobře. První dvě hodiny celkem utekly. Cítíl se upjatĕ a přikovanĕ, osvĕžen i pohlcen, soustředĕnĕ, analyticky vnímal ten proces a jak všechno funguje a zapadá do sebe. Ta vyčerpávající trpĕlivost při délce tří hodin. Kolem dvou dvaceti přichází krize. Je třeba si promluvit s přáteli, provĕtrat se, změnit žánr. Byl rád, že dorazili přátelé. Aby jsme se zase šešli. U hudby.

Loučíme se s pdch, ,,hlavnĕ se z toho neposrat'' říká. Jedu na el. kolobce do ghetta, okolo kaple, traubky, francouzskou ulicí a hvĕzdovou. Trajektorii mám najetou. Parking spot před káznicou. Mladí opilí si hrají se značkou. V hlavě tolik vjemů, že spánek nepřichází. Daň za hraní, modré světlo, kvasící pivo a dlouhé spaní. Na chvíli zaspí, ale něco jej vybudí. Něco mu říká, ať to zachytí. Jak bílý šum z ledničky jsou vyhaslé sny. 

 

 

 

Autor Happyyz, 08.10.2023
Přečteno 82x
Tipy 1
Poslední tipující: Žluťák
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí