Spolu

Spolu

Anotace: Jen dojmy z dříve neznámého obrazu z hodiny čj rozvinuté ve fantazii. :)

Spolu. Ruku v ruce, tělo k tělu míjí omšelé stíny minulosti krátící se pod srpnovou noční oblohou.
Ona stále ještě trochu svázaná svou plachou odměřeností, snad z nedůvěry tající svůj spalující žár, a on pln nedočkavé horlivosti horoucího citu. Oba zmámeni, a ne tak docela sví.
Kráčí napjatě a tiše. Nač potřebovali by slova. To hra pohledů přednáší ty nejkrásnější dialogy a zastavuje čas. Najednou je tak snadné být němým řečníkem, podléhat publiku, a pro jeho odlesky vzdát se své slávy. Stačí jen pár stejně tlukoucích srdcí, stejné mrazení po těle, a dva světy spojené jednou realitou.
Ty dva dříve osamocené stromy skučící ve větru v pustých krajinách podobných severským pláním, teď mohli by i tančit, kdyby chtěl znovu spustit to své a hrát na jejich rozkošatělé koruny písně věků. A i kdyby tisíckrát proměnil svou tvář, a divoce se přihnal spolu s ostrými úlomky jiných cestou polámaných stromů, pozná jen to, že mu i při veškeré jeho síle dokáží odolat.
Spolu. Připraveni proti všemu a všem, tak pevní a ryzí v záři dopadajících paprsků nového rána. Dva stíny propletené v jeden.


G. de Chirico – Hektor a Andromaché
http://uploads6.wikipaintings.org/images/giorgio-de-chirico/hector-and-andromache-1912.jpg
Autor Sýkorka07, 14.12.2013
Přečteno 954x
Tipy 15
Poslední tipující: asitmp, Yazmin, Krahujec, Gabriela Green, Amonasr, Doradan, jitoush, Isquieasuus, J's .., ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezky napsané. Líbí se mi to.

17.04.2016 19:43:41 | Minna Seayard

...libi se mi ten pocit z tveho textu :)))...Y

02.10.2014 14:28:53 | Yazmin

Moc hezky popsané.

15.12.2013 10:33:19 | iluzionistka

Děkuju:)

15.12.2013 10:37:17 | Sýkorka07

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí