Anotace: ... když máte v duši jasný... zmatek...
Jsi
Jsi polední měsíc, půlnoční slunce,
divoká krása i vítr ztichlý,
poušť zalitá vodou, krb bez ohně,
studený plamen a horký led.
Mraky bez vody i prach, který osvěží,
strom rostoucí do země, sníh uprostřed léta,
voda tekoucí do kopce i hornaté údolí,
čas běžící nazpátek.
Cíl bez konce i konec uprostřed cesty,
skalnatá rovina, zalesněné pole,
pták v hlubinách a ryba v oblacích,
obraz bez malby i prázdné plátno s tisícem barev,
bezhlasý zpěv a řvoucí ticho, nevyřčené přání,
jediná hvězda na mléčné dráze a Severka mířící na jih.
To všechno a snad mnohem víc jsi ty, moje milá…