na komisařství...

na komisařství...

Anotace: nesmrtelnosti...

vůkol se vznášelo ticho
kromě slavíků
co tloukli na druhém břehu
v houštině planého šeříku
a měsíční stuha
jako kobereček
utkaný rusalkami
ležela na klidné hladině

její existence byla náhodná
a její příběh pomíjivá epizoda
zkoumáním minulosti totiž pochopila
že je bezvýznamná

pohlédla na mne a povídá
historie lidí
je plná krve a slzí
hloupých podvolení
a prázdných snah

v budoucnosti se energie rozloží
slunce pohasne
a země bez přílivů a netečná
možná ani nepozná
že někdo narušil její samotu

vědomí v temném koutě
které na krátkou chvíli proniklo
do spokojenosti vesmíru
zanikne
smrt a láska
silnější než smrt
jako by ani nebyly
a hmota se přestane znát

vzduch byl najednou plný klidu a šera
zrovna tak jako ona
měla totiž černé šatky
i sexy botky na podpatcích
vlasy ostříhané
v zarděnkové barvě ulíznuté
a kdyby dorazila na Poslední večeři
popoháněli by Ježíše
ať do sebe hodí zákusek a uvolní židli

tedy vy se nezdáte Athanaisi

to buďte rád
tohle je totiž mnohem lepší
než kdybych se vám zdála
Autor enigman, 01.02.2015
Přečteno 309x
Tipy 28
Poslední tipující: zelená víla, střelkyně1, Belmon, básněnka, Joe Vai, Frr, jitoush, Elisa K., Petbab, Jort, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

minulost... je to zvláštní slovo.. i ta vteřina, kdy tu jsem je minulostí... ale je minulost a minulost... hodně o ní přemýšlím o té, co ovlivňuje, o té, co bují do přítomnosti...ale nevím, zda tak tvaruje jak si kdekdo myslí...
co s tou, která se nepromítá do přítomnosti??
není, ale přesto je... vím jediné, už se nebojím... už jsem vyrostla... přesto...

je víc...

19.02.2015 01:42:27 | zelená víla

Připadám si jako v krajině sličného lidu...

02.02.2015 10:36:39 | básněnka

všechno jsou entity.. a já?

01.02.2015 18:38:48 | Petbab

ty si Petbab...

02.02.2015 09:14:31 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí