zatmění na sítnici...

zatmění na sítnici...

patřím k lenivým samotářům
kteří dokážou proflákat celý den
a přitom nemají pocit
že něco promarnili

v noci jsem ale dostal chuť
na pár piv a hudbu
tak jsem vylezl na střechu
abych se mohl zamilovat
a pak pokračovat
ve svém životě

mlžně si pamatuji
že tam byl hvězdný kulečník
ale pořád si vzpomínám živě
na ní
vžitou do zpěvu a tance
v rytmu harmonické melodie
se štíhlou postavou
podobnou napjatému provazu

když skončila
zamávala do publika
a myslím že i na mě
nasadil jsem neutrální výraz
a nenápadně poposedl
protože se mi líbila
a já jí nejspíš také
protože se na mě zadívala
granátovýma očima
co se leskly očekáváním
i trochu rozčileně
asi tak
že by mě nejradši kopla do holeně
potom namazala chleba marmeládou
otiskla ho s něhou do obličeje
a poškrábala vášní záda

byl to obdiv zápal i cit
a všechno smíchané tak
že vás to totálně odzbrojuje
až chcete něco rozbít
a pak se nadšeně líbat

jenže čas plyne
uklonila se a odešla z jeviště

v mnohém jsem se mýlil
dál nemůžu předpovídat
a i když se mi dobře vedlo
a pořád sleduji
jak se sny rozplývají a mění

pořád jí držím místo




...často prý lidé šplhají na vrcholy
aby si něco dokázali
já si ale myslím
že tam chtějí být proto
aby se mohli rozlédnout...
Autor enigman, 21.01.2019
Přečteno 284x
Tipy 10
Poslední tipující: střelkyně1, jitoush, Amonasr, básněnka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ano. :)

04.02.2019 18:23:50 | Philogyny

Maj při tom asi pocit spásy, když svobodou jim (na vrcholku) vlajou vlasy...

21.01.2019 10:19:22 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí