Mustangové

Mustangové


Odřežu skalpu kus
chcípákům na koni
s bílou tváří

 

,,Nevítaní hosti,

chceme vidět

vaše kosti!"


Prodali nás i lemry
v našich řadách
Za ohnivou vodu
zradili nás
i zemi,

jež je krmila

 

Nemáte tu co dělat!
A ještě si diktujete?
Radši mě zabijte,
já se nepodvolím

Z cesty za řekou
kradu vám koně
Zvíře, co neznal jsem
v noci je moje

Spíte, spíte všichni
a oheň váš nad ránem
jen doutná

V roušce tmy
já pracuji

Pro vaše velké hrdiny
vysoké, ladné
na čtyřech tvrdých prstech

Pro ně si jdu

 

Co tady děláte?
Chcete obchodovat?
Chlast za tabák?
Chci to zvíře
je jako já

Viděl jsem za dne,
jaký strach v něm vzbouzíte,
aby vás poslechlo


Udidlo v držce,
slintá, ani čelist nezavře.
Jak se nažere,
když mu stoličky vylámete?

Vzali jste si naši zemi,
my zas vaše koně.
Ty nepodvolitelné
jste zavřeli do ohrad
a mlátili

Koně v potu krváceli paniku.
Zbytečně jste vůli svou protláčeli,
když jste mysleli, že každý
je uniformní

Nebyl.
Ty mírnější jsme si nechali,
jezdíme na nich
bez sedla a bez biče.
Řídíme je nohama
bez ostruh

Přijali naše přátelství

dobrovolně 

 

Tvrdé koně nepoddajné
propustili jsme na svobodu.
Jejich horká krev
nešla zchladit.

Ti koně létají.
Copak jste to nikdy
neviděli tam u vás
za velkou vodou?

Teď jim říkáme mustangové.
Jsou jako my.
Na nich si nezajezdíte.
Jestli je chcete,
musíte je zabít.

Ve vašem světě
jste je museli utrácet.
Proto u vás mustangové nejsou.
Nejste schopní
brát sílu z pocitů
z pouhého pohledu
na svobodné zvíře

Duch stepi volá mě,
ocitl se v nebezpečí
Protnout ho chcete
dálnicí z pekla

Železným ořem
cestujete.
Ten necítí
a přesto si k němu
vytváříte vztah.


Jste mrtví.
Mrtví.

 

Autor Narragan, 01.09.2022
Přečteno 225x
Tipy 9
Poslední tipující: Stanislav32, Frr, kudlankaW, Holoxicht, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Snad jen slůvko step- (i)

01.09.2022 17:54:38 | kudlankaW

Jako kost bez kosti? Tak jo, díky. Opravím:)

01.09.2022 18:01:18 | Narragan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí