Mír lidu

Mír lidu

Mír lidu, mír lidu,
zaříkává němý,
v němém filmu.

Mír všem, mír všem,
zaříkává slepý,
v černočerném dýmu.

Hluchoněmý naslouchá,
v tom davu hluchých,
v tom bojišti stran,
věříce v mír.

Už dost bylo,
těch ran zraněných,
už dost nelidství,
říká Zaříkávač,
naříkajíc v slzách.

Odhoďte své kopí,
a styďte se,
pohleďte na sebe i do sebe,
do činů válek,
a odevzdejte se milosrdenství.

Míru mír, zaříkává němý,
co povstal z vědomí.

Slepý vidí a zaříkává,
neoslepneš,
když nenávist oslepíš.

Zaříkávám, zaříkávám,
slyšte svá srdce,
bušící v dobrotě,
v dobrém se pokřižujte,
a z dobrého vykličte,
tou hluchotou,
ve jménu Páně,
hrdliček andělských.


Očištění dokonáno,
jest vykonáno,
slepostí němé,
a hluchotou vyslyšené,
Oným oněmělým.
Autor Dejvis, 05.11.2020
Přečteno 138x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, šerý, Tomcat, ARNOKULT, mkinka, Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí