Teleportuji

Teleportuji

Teleportuji se a nacházím světy,
ve kterých procházím,
v hnízdících kontinuit.

Jak nadčasové, jeví v jevech,
vyjeveného světla,
to rentgenující,
to nesmírně vesmírné.

Našlapuji v kruzích,
co obkroužně mi krouží,
hvězdami hvězdářského pnutí.

Připadám si metafyzičně,
jsoucnem bytí,
kde zabydluji fénem,
ty antihmotné nehmoty.

Protunelovávám chodby,
které vyhrocují civilizace,
mimozemsky nadlidské,
v ultrafialovém záření,
obsahem, co prozařují,
mé nevědomky.

Bojím se v té zvědavosti,
v tom poli galaxií,
v těch částic staničních,
jestli neumrznu,
a nestanu se souhvězdím,
princezny Andromedy,
vášnivě vtahujíc.

Proč bych nestal,
a stal se jejím,
zatajeně tajemný..
Proč bych nebyl jí..

Vlasatice z roztřepených kudrn,
přemlouvavě, ač váhavě,
svou výmluvou,
chce zachtěně obaliti mně.

Unešen se poddaně udám,
Kometou medůz,
přibalím třesk a obejmu výbuch,
zanítím se,
v multivesmírných mnohovesmírů.

Co zbyde, tak i vznikne,
prachem rozsahů,
kde levitací zabřednu.
Autor Dejvis, 12.11.2020
Přečteno 307x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, šerý, Psavec, jenommarie, mkinka, Frr
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A tak hopla s nádherou:*) Díky

12.11.2020 16:59:49 | Dejvis

Tvé kroky oblohou*

12.11.2020 16:09:40 | šerý

Užívám a děkuji za milí komentáře:*)

12.11.2020 15:15:21 | Dejvis

Užij si to..jen pozor na černé díry. :)) * ST

12.11.2020 15:08:32 | jenommarie

Dobře napsané.

12.11.2020 12:41:52 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí