Pro Alenku

Pro Alenku

Anotace: ()())()()()

Vítám tě
kdo jsi
že se mi vracíš v bleskozracích
zastavuji se za dobrodružstvím
koupám se v tom po uši
a řetízkuji jako kolotoč
co vanilkou mi zavoňuje skráně
v knize červené dívky
do jaké sem se zamiloval
třpytkami bezedných očí
spalujíc hvězdný půlměsíc
do jakého si vyrazím sen
aniž bych si o tom nechal zdát.


Podkovny za okny levitují
dyť možná ta pohádka
již už zahrála šumařem
od vedle růžovky můchomůrky
po nocích cvrkání
bájnými ručičkami
a potulného šnekožrouta
který si tykadélkuje country-blues
pro Alenku nedotčené říše.


Dopravím se tam za čas
když shořím v řádcích listí
a na konec se stanu pečetí
co jí klínem srsti klasu
na kapitoly odemči
v mořích
i bohabojných chaluhách.


Nepopadám dech
srdce přezíravě mlčí
dnem

jen.
Autor Dejvis, 19.10.2022
Přečteno 228x
Tipy 15
Poslední tipující: Dušekteráztroskotává, šerý, Sonador, Vivien, Fialový metal, Iva Husárková, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherná básnička. Moc líbí.

19.10.2022 20:14:01 | mkinka

Ó děkuji vřele paní snivá)*

19.10.2022 20:18:08 | Dejvis

Rádo se stalo.

19.10.2022 20:31:28 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí