Dotyk smrti

Dotyk smrti

Smrt,
ta zuby ozbrojená,
ta hmota nehmotná,
co vrzá,
a za dveřmi se šklebí,
s kosou,
co kosí.
Pařátem drží hodiny,
které bimbají,
a křečovitě volají,
už je čas,
opustit tento sál,
a chtě nechtě,
jít dál.

Ani v mořích,
ani v horách,
možná snad,
tak na oblohách.

Tam už ztichne opona,
tam je věčná svoboda.
Tam je mír,
co v nás,
promění,
ten zralý sýr,
co vytéká,
a na řasách,
se zatřpytí.

Nechť pokoj v pokoji,
v pokoji,
zvonky cinkají.

Dotyk smrti,
hold,
na každého čeká,
a písek prosévá,
ten čin,
co se zasel,
mukami si prošel,
a nevěděl a neví,
co mu přichystá,
na krajíčku světa,
ta ohyzda vyzáblá.

Civí a civí,
a občas si zamumlá,
jsem,
nevyhnutelná.
Autor Dejvis, 02.08.2020
Přečteno 194x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Emily Říhová, Iva Husárková, jenommarie
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky díky;)

13.08.2020 11:57:21 | Dejvis

Jsi fakt dobrej

13.08.2020 11:46:47 | mkinka

Ať utrpení neprožíváme,
ať raději si přijde pro nás,
až za ten nejdelší čas
a pokud ten čas nastane
..ať k nám milosrdná JE. ;-)
~~~~
VESELÉ téma to není...ale tak nějak
o ní víme i za svůj život nechtít zavadíme, všichni. Jj

02.08.2020 16:43:20 | jenommarie

Jak píšeš:*) Bez bolesti a utpení

02.08.2020 17:38:50 | Dejvis

Jj ;-( bohužel tak to nebývá..

02.08.2020 18:14:21 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí