Žijme

Žijme

Žijme, milujme i rozsévejme,
to blízké našim citům.

Prožívejme doušky plňe,
po doušcích vinných rév.

Vychutnávejme korpusy dortů,
s krémem piškotu,
se závěrem třešní,
té stopečky višní.

Zakousněme se a nechme plynout,
v tom patře lichotivých úst,
zánovních receptů.

Milujme vděčně, lásky tvořme,
a modelujme bezmezně.

Explozí vztahů má zápory,
co vybuchuje i brouká,
nech žít a pomiluj sopečné.

Rozsévejme úrodné,
aby klíček rodil,
dar zdarem vyklíčené.

Sejme a neohlížejme,
po svých únavách,
dotykem bořme v hlínách,
bořme a sboříme,
ty bahnité pobřeží,
které pokorně přijímají.

Tak, či mák,
kladivo nebo krompáč,
nabere sedření,
toho poctivce v kazajce.

V žití žij, muž a žena,
o ramena opírá,
své křehkosti něhou zásněhů,
v zasněžených krajinách.


Vymalovávejme rozpuky,
co povadnou a opět vzrostou,
do hadích šlahounců,

Rozsévačem,
který po životě života světí.
Autor Dejvis, 24.11.2020
Přečteno 152x
Tipy 4
Poslední tipující: Emily Říhová, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí