Sklíčka křehká

Sklíčka křehká

Sklíčka křehká popraskala,
vichr smrští vzlykal,
svědkem osudu bolest přišla,
cejch trestal.

Ach, ty hříčko figurín uměle stvořený,
krysaříku bez píšťal lhůtou vypovězený.

Ach, ptáče pláče, skoky nedoskáče,
voda studnic zeschla,
strašák klasy neposbírá.

Víčka ztěžklá ulehla, dřinou konání,
horníci na šachtě, dech berem zatnuli,
od hornin výprasky.

Jazyk váže pochody, vojáci salutem,
jdou záletem do vojny.

Bombardérů sypou,
broky v myslech trvají,
buldoci zběsile koušou,
minové asvalty.

Ach, kolik toho vytrpí,
kolik kopřiv spálí,
a za kolik splatí,
tu knihu vyznání.


Ach kniho, ty zkreslená,
ty hříbě zvířat,

uchována ve stájích,

pod nebem širým,


v řádcích snad...
Autor Dejvis, 07.01.2021
Přečteno 143x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, Psavec, šerý, mkinka, Marcella
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Milé, milé Emilko:* Děkuji za bohatost

13.01.2021 20:27:14 | Dejvis

V knihách, jak to bývá
mnoho moudra se skrývá...

13.01.2021 20:06:41 | Emily Říhová

A nechť se unášejme..

07.01.2021 21:23:09 | Dejvis

... láká mě měnivá se louka ...
... cesta kolem světa mnohých knih ...
... cizí planeta a šumící háje v nich ...

07.01.2021 17:02:05 | Marcella

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí