Medituji, evokuji

Medituji, evokuji

Medituji, evokuji a nasávám,
letím letím,
do rozkrájených snách.

Nad galaxií Buddha bdí,
nad smrtelníkem v pokoře stane,
a čistěskvouce okem dohlíží.

Jak chyby učí učené,
v knihách černobílých moudrostí,
kde černá s bílou vysvětí váhu kyvadélek.

Medituji, evokuji a prosívám,
prosím, rosím,
aby rozséváč mír světů vozil,
výkvětem tónin maestros.

Hej kočí, roztoč povozy,
maratonec zaběží rekordy,
koloběh kružnic,
ani párem divokých hus nezastavíš.

Medituji, evokuji,
a zaspal jsem v náměsíčních nocí,
kde po měsíci Měsíčník s peřím zašeptl,
vrať své srdce Zemi,
a rozpraš v duších lotosů.


Medituji v nemožných,

tavím splynutím,

rozmnožuji tvárné netvary,
a rozbrušuji váčkem nešvary,

po vatových zdání.
Autor Dejvis, 09.01.2021
Přečteno 123x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, šerý, Psavec, Vivien, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky Jituškoo

09.01.2021 15:45:14 | Dejvis

Díky moc Vivi;) To sem rád

09.01.2021 15:44:56 | Dejvis

Toto je jedna z nej, pro mě, co jsem od tebe četla Dejve, super, obzvlášť sloka Hej kočí a duše lotosů a váha kyvadélek se mi líbí. ST

09.01.2021 14:25:17 | Vivien

Dobrá meditace.

09.01.2021 12:32:00 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí