Člověče

Člověče

Člověče, z vězení jsi uvěznil sebe,
jak v zavařenině švestek tonoucích.

Jen ta lampička svítí z temnot,
a temnotou se zatřásá,
že by strom opadl,
a znovuobjevením navrátil orosené zámotky.

Proč to vyšlo na povrch,
když tvá ryze lidská,
byla kdysi,
v božství čistě vlídná.

Za co páně bože, za co..


Umanut křivcem pudu,
mucholapkou poleptal řapíky za své,
kde pomlčel sebemrskačstvím.

Naplakal hordy slzavých údolí,
kde potokem ryba vyplavila odpad,
co kanálem vychlemstal po šupinkách.

Kdyby vrátil žijící,
vrátil by životem jadérka vláčnitá.

Člověče v konečných,
svícen už dohasíná,
tak se v ulitě slimáka zavrtej,
pros o slitování nejbolestivějších,
modlou modlářstvím pokej,
a zapověz černočernické duchy čmáranic.


Hle, hleď do azurů,

a z parazita paralyzujíc,
se z kůži vysvlékneš,

a samusebe minulých děsů,
z mrtvých vod vysvobodíš.
Autor Dejvis, 12.01.2021
Přečteno 132x
Tipy 10
Poslední tipující: jenommarie, šerý, Vivien, enigman, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Milé Šerý čísti tvé kouzelnosti..

12.01.2021 15:36:46 | Dejvis

Ve sněhu je hej:)

12.01.2021 15:35:20 | Dejvis

Jako sloky kosou. Na palouku bez závlah důvěry pokleslá stébla. Snad jen za rosy a jitra se pozvednou. V suchopáru tuhá seč, jen pot smutek nevykoupí.

Máš to povedené a líbí se mi to.

12.01.2021 14:20:15 | šerý

svlíknul jsem se a hupsnul do sněhu...

12.01.2021 13:28:47 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí