Vysnil jsem

Vysnil jsem

Vysnil jsem varhánky klaviatur,
hudbou rozezněl vícehlas,
chrámem božích muk,
se zvony přenesly do oblak.


K srdcervoucím,
morušovníkem přirostu,
ve věčnostech souplodí,
líčků andělů Archanděla.


Rád v zajetí ptactev,
poletujících nádvoří,
atlasem zmapovaných škvorů,
si oděvem kněžství,
sbor pěnkav odkryji.


Z žalmů,
po notách,
knotem notujících náběhů,
z dlaně bezvětří,

Tvého
Mého

přitisknu,
až nepovím.
Autor Dejvis, 30.01.2021
Přečteno 171x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, Majda, enigman, Iva Husárková, Vivien, jenommarie, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:)

31.01.2021 17:45:32 | Dejvis

mlčím...

31.01.2021 17:17:40 | enigman

To dokáže milá dívko kvetena :) Díky moc

31.01.2021 08:08:55 | Dejvis

Hlas zvonu dokáže divy. ST

31.01.2021 01:25:56 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí