Podávejme v dlaních

Podávejme v dlaních

Podávejme v dlaních,
luční květy hvozdíků,

předávejme rytmus světa,

zahoďme malichernosti všedností,

plavme modři pařížanů,
zastaňme slabých pokolení,
víru rozprašme mezi klín,

po Vlasatici se rozdáme průletům,

Makrokosmos zavitých multihvězd,
hlubinně slízává v polibcích,
perel zčeřených sblížení,
po hábitu černobílých zpovědí.


Óóó
nejdražší lidské člověčiny,

Óóó

přeďme vlákna záchraná,
obalujme dary svých mateřství,
ochotně pochodujme s kořínky,

kde Pepřovník dlouhověkosti,
kořením zapustí,
a list lichozpeřený vyvolá,

vcítění péče přesazu.


Óóó, Óóó

Oala lá

láskyplnost ovine,
za horským vyvýšení mýtů,

óóóó, slibně přikryje,

Ty havránky maličkých.
Autor Dejvis, 06.02.2021
Přečteno 125x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Majda, Frr, jenommarie
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí