Básnické sloky

Básnické sloky

Básnické sloky,

ladí písně éterické,

unášejí kamsi k závratím,
skutečnost měkce zatahují,

po čepeli leskle vzplývavé,
cizokrajně kukají,

přesladce přesolují přednesy,

koktejl v oku oka,
sítnicemi rozdmýchává euforie,
ve přelétavých letů,

vínově ohnivých plameňáků,

koutkem jízlivě opuchlým,
v rozpuku šerosvitné bázlivosti,

po rokoku vonných pomád.



Veršem,

lovem jsoucna hrdě pletem,
mračíme se s úsměvem,

do pražícího slůvka,
zrnek zrníček kávových.



Lávovité poezie,
jsou poezií neočekávané,
kde a kdy,

Ten procítěný lalůček,

pozastaví svá hříbátka,
prochladle zkrásněná,

klopýtnutím,

v třejících kožíškách.
Autor Dejvis, 16.02.2021
Přečteno 139x
Tipy 6
Poslední tipující: jenommarie, Majda, Isla, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak to má být:)

16.02.2021 13:35:50 | Dejvis

Voní mi po kávě :)

16.02.2021 13:09:12 | Isla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí