Přede, dere

Přede, dere

Přede, dere,
svatý osamocený vírou,

hlubinami,

nejhlubšího vyznání,
zdrávas díků,
modleme svěcením,
v pokoře živoucích,
nádobami hříchů člověka,
opičího přestrojení.


V nemoci žízníme po životě,
balvany v srdci přebolí,
vztahy nevztahy,
jsou zkouškou prazákladů,
přežije pochopené,
a vzchopí se.


Mluvme a sdílejme,
akvarelem řeďme ega,
netopýřích kusadel,

vlohy empatií,
taví přetavené rozmarnosti,

po záclonách řasících úchytů,

echolokacemi vyšívaného čeření.


Krasojízda,
oko jestřábí volá,
do zpovědí lastur,
perleťemi mlžů,

knoflíčkami změklého odkazu.


Stopy zavrávorání,
potopami nejsou,

jsou převozníkem,
mořeplavců vyhynutí,

kde trosečník prolomil,
své ledovce,

a zachránil nevyhnutelné,
břehami mrtvých sebezrcadlení,

vyhublých přesmyků,


probdělé očarovanosti.
Autor Dejvis, 20.02.2021
Přečteno 140x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, enigman, Vivien
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:*)

22.02.2021 20:59:47 | Dejvis

miserere...

22.02.2021 20:18:57 | enigman

Nikdo není svatý:) Díky za milou reakci:*

20.02.2021 19:03:04 | Dejvis

Svatý osamocený vírou, pěkné. Já bych ovšem takto svatá být nemohla :-)

20.02.2021 18:22:34 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí