Větře přechodný

Větře přechodný

Klaním uctivě větře přechodný,

přízraku z výšin,
to blyštivé božských hlasů,
jež zahustí lazurem mráz,
k azuru plesatých zirkonů.


Ptačí letec krouží shůrou,
a věští polibek andělský.


Sni snějíc snem,

pohlaď smrt špičkou malíčku,
přiraž k planetární stanici jedinečnost,

a jednou z nich opět vstaneš,
v klobouku bezedných zlatomuškách.


Vánku vanoucím neviditelnem,
viň titanem šedých hor,

obtěžkej slepé hromotluky,

a přičaruj harfické strunky,
drnkajíc o cit zpěvný,

s průvanem lampičkových hyád.
Autor Dejvis, 02.04.2021
Přečteno 132x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, enigman, Iva Husárková, Koala, Psavec, Vivien, Majda
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hyjééé...

06.04.2021 14:43:13 | enigman

Tak tohle napsat neumím, o to víc obdiv... Super.

02.04.2021 18:22:08 | Koala

Děkuji moc:) To mě těší

03.04.2021 08:48:25 | Dejvis

Dejve, tedy pěkně prověTralS ..

02.04.2021 13:26:56 | Vivien

Díky Vivi :) Vánek vaní ve vanách;))

02.04.2021 14:26:32 | Dejvis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí