Z krajin náhod

Z krajin náhod

Anotace: ;*;*

Bzučení myšlenek,
v sítích rybářských,
vzalo mi s kapsi halíř,
a vánek mezitím ustal.

Z krajin náhod,
se vyšnořuje němá divizna,
kam zdánlivý skicář,
zpodobní vlysy z neznáma,
v nichž pramen nosí nekonečna,
jimiž sklepení nesálá.

Zapomenuté hodiny,
co v dámě měsícem tikají,
za cvrkajícího orchestru,
a nasládlého proříznutí citu,
z mého očekávání,
z mých uzoufání nemilovat.

Je li chtít,
tak v srdci všemocné,
zanítíš se pod nehty,
a lakuješ si slepé snahy,
kde lásky nejsou k mání,
ani s hřebci klisen,
ani s vínkem zpěvných duší.


A co je víc,
než li oblohou,

to vsouká modrý zákusek,

v koutku úžlabí,

kdy si přivstanu s divou,
a opálím nejužší vlas,
kterého rozcuchám s chmýřím.
Autor Dejvis, 11.09.2021
Přečteno 194x
Tipy 8
Poslední tipující: Pablo Kral, Psavec, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky mkinko *

11.09.2021 20:47:42 | Dejvis

Rádo se stalo, krásné sny a hezké ráno. Jíťa

11.09.2021 20:48:50 | mkinka

Moc dobře jsi napsal. Milý Davide.Moc ráda jsem četla.

11.09.2021 20:25:25 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí