Výpravné cesty

Výpravné cesty

Anotace: ()()())

Tma,
tmoucí v bedně,

tak se občas cítím,
a po nadějích prahnu,
že bych duši obměnil.


Paprsek v kávě se rozpouští,
cukr s mlékem již piji,
jen tak u básně si zazpívám,
a předtím než táhnu štětcem špičky,
si umanu letícího kolibříka,
kde jsem v bronzu modrých stínů.

Kdo že volá o sobě,
kdo si nečte noviny,
u koho se přitulíme,
a naopak obrátíme kotvy.


Výpravné cesty jsou svižné,
sloní kost je dílem černa,
v keřích se prodíráme zápalky,
na jimiž shoří lítost v běsu,
do dalekosáhlých tenorů.


Proč tu nechodím,
vždyť chůdy z třískou bolí,
a zavrtávají se do bažin,
kdy paruka od stromu se zkácí,
a já neexistuji v kostce,
já odpojil antény,
a jsem padlým zrnem,
kde vyplodím řádku po řádce,

s kotoučem žlutavého rouna,

a do duší si zahnízdím obvaz,

kterým pomotám Vás z váz.
Autor Dejvis, 23.10.2021
Přečteno 215x
Tipy 10
Poslední tipující: Iva Husárková, Amonasr, Psavec, Vivien, šerý, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dala mi zabrat pravda kolego :) Díky za milou reakci

23.10.2021 14:41:54 | Dejvis

"Cesty výpravné" jistě únavné. Ale zvládáš je s vzletnou urputností*

23.10.2021 14:35:05 | šerý

Díky ":::

23.10.2021 14:15:06 | Dejvis

Rádo se stalo a posílám kus sluníčka z Poříčan s přívlastkem barevného listí.Jíťa

23.10.2021 14:46:11 | mkinka

Silná báseň, Davídku.

23.10.2021 12:09:49 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí