Tanečnice

Tanečnice

Anotace: (*)*)()*

Miluješ srdcem
mořem vln

tak z hlubin vytryskává tanečnice Flamenca
v tyrkysových šatech
a se mnou se to kývá
a blouzní v paprsčitých čárách
která se mnou vláskuje
a jásá i taje.



Přiostřívá se
v království nebeské Lásky
jež mají vesmír moci

a k jejím touhám

přeplavávám škálu barevností
k tvému obočí už hranu

a nepřestávám se hnouti

po čase si tě jen připomínám


vždyť to byl ten motýl pavích oček

co se magnóliemi vykrásnil

ode tvého pláště měsíce
projasnilo
jak svatozáří.
Autor Dejvis, 07.10.2022
Přečteno 123x
Tipy 11
Poslední tipující: Bufik, Fialový metal, Stanislav32, Frr, Psavec, Halved, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky hřejíce má svíce:)

07.10.2022 11:52:39 | Dejvis

I já moc děkuji za možnost čtení takové básně

07.10.2022 17:38:42 | mkinka

Super krásné.

07.10.2022 11:51:14 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí