Houpám si zatím

Houpám si zatím

Miloval jsem ranní mlhy
abych schoval svou realitu
na ní se podepsala paranoia
která mi vyškubla nerv z oka.


Nyní drkotám stár o holi
s plnovousem až k zemi bezedného dna
a hledám tu milovanou brož
od mé zesnulé Lady
tu jsem asi vytratil v kominických kapsách
kdysi v dávnu kruté zimy

nechci na to pomýšlet
nyní se ubíjím bezmocen
když civí z parapetu mol
co zámotkuje své přežití

vždyť on je mým hostem
mou poslední střepinou výstřelu

snad tu ten týden se mnou odbude

a poté v tom křeslu usnu trvale


houpám si zatím
hodiny neodbíjí

již nevysvitne poledne obědní.
Autor Dejvis, 12.11.2022
Přečteno 109x
Tipy 10
Poslední tipující: Stanislav32, zdenka, šerý, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Opravdu lidsky srozumitelné vyznání. Trochu odevzdané téma a marnost utopená ve splínu. Ale pěkně napsals a zní, jak matná kutálivá perlička.*

12.11.2022 13:14:47 | šerý

Díky za reakci *Snad tak nepodadnu dnem...

12.11.2022 15:37:35 | Dejvis

To chce báseň, co nad Tebou bdí.
Sedí, bloumá a rty líbá.
Tak letí jako jíva.
Milá, krásná a živá.
V citu opravdová.
Probuzená i čirá.

12.11.2022 10:33:31 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí