Severočeská

Severočeská

Anotace: Chlapský rozhovor mezi tchánem a jeho zeťákem ze severních Čech. Básnička je částečně reakcí na jinak výborný seriál kanálu HBO „Pustina“.

Tak podívejte, pane Maška,
má dcera není žádná smažka,

Co viděl jsem....do sta hromů !!!
Holka půjde zpátky domů !!


Drahý otče mojí choti,
K věcem těm jsem vždycky proti.

Možná tady v Sudetech
ještě dneska po létech

vypadá to v televizi,
že jsme všichni svoloč v krizi.

Že potomky jsme bídné lůzy
páchajíc jen samé hrůzy.

Pár generací potrvá to
než ze zrodí v lidech zlato.

Rychlá věc to jistě není,
však pokračujme v dosídlení.

Tak by bylo vážně hezké
mít přízeň kotliny
středočeské.
Autor Bunis, 06.02.2017
Přečteno 519x
Tipy 2
Poslední tipující: Amonasr, Jin&Jang
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí