Šámalova chata

Šámalova chata

Anotace: Báseň o slavné chatě v Jiz.

Sbírka: Matčiny oči

Když se den za dnem lámal
na Nové louce kde chata se skvěje
uvnitř často pobýval doktor Šámal
na památník za tuhých zim dopadají závěje

Pojmenovali lidé roubenku po kancléři Šámalovi
ještě dříve než restauraci udělali z chaty
prozradím Bedřichovu co mi starší dáma poví
neprodala by zámeček ani za dva zlatý

Pan Šámal by radost měl ze zámeckého pána
dodnes chata stojí opuštěná jak vdova
jež se vracela jednoho sychravého rána
krokem loudavým z Bedřichovského hřbitova
Autor Petr27, 12.10.2018
Přečteno 512x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí