Dracul

Dracul

Z rakve smrti upocené
ožil Vampýr temnosti
co lační po té krvi dámských mladostí.

Štěstí v neštěstí
vykousává hrdlo
za hodinou strachu ticha
a tisící oběť je v zubech řezáků.

On žel si nedá pokoj
a dychtí po jiné
to ta koza u chlívu už nedýchá
chramst a kopyto tam zapáchá již.

Dochází mu jeho čas mizérie
bledne a vybledává tělo démona
usychá i přesychá
a taky tak mu pění jedy u huby
chtělo by to lásku očistnou.

Přesto s úplným klidem vyčkává
na větvi masožravého stromu
aby krasokrásnou kněžnu
kterou si vyhlédl už už dávno
moh proťale jí zdrapnout a unésti
do hradu běsů komnat.

Tu ten den přišla ke hrobům
ulehla k nim s prostým nářkem
a v tom úplněk sil se zapudřil
když Dracul v ní umocnil vášeň
jenž polibkem mrchožroutí jí zadávil ret
a ona se proměnila v mrchu
sladkou i neslanou
což pohrdá pohrdale
tím sluncem ve sklenic tříděných vín.


Oni odsouzení
jak ti červi z mrtvoly umrdalé
jež přežvykují hlodokosti
na svou lítost
zemí sem.


Svatba v černých kostýmech vrcholí
nikde nikdo
jen obloha zakalená
v kouři hroznících varhanů etýd
Ó
hudební nástroj zahrál
jim hrabětům zveličujíc ideály chaosu
oné zrůdnosti prsu zkamenění shůrné
nicota trudná.


Můry z křídel světla neposvítí
ani přes masky jejich žádostí
o vydechnutí rozkvětů.
Autor Dejvis, 14.01.2023
Přečteno 240x
Tipy 10
Poslední tipující: Ruda Štola, Frr, Stanislav32, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkná story .) ale není správně mrtvoly umrlé? .) takhle to vypadá děsivě sprostě .)

15.01.2023 11:57:36 | Constantine

Právě že umrd..:) Chci býti uragánem;)

15.01.2023 12:06:31 | Dejvis

Zde krve prostřeno a pijavec zrůdný v plné práci, a že tu není pro legraci. Líčíš osobitým jazykem a já poňuchávám. Třeba "... oné zrůdnosti prsu zkamenění shůrné." Jo, říkám. Jsi originálem*

14.01.2023 12:36:02 | šerý

Díky za náhled pohled, chtělo tomu dáti drama:)*

14.01.2023 12:39:49 | Dejvis

Vzpomněla jsem si na muzikál Dracula

14.01.2023 12:17:53 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí