Vzchop se, mladej

Vzchop se, mladej

Anotace: Velice si cením ohlasu u předchozí básně. Tato je tentokrát psaná na melodii mé oblíbené písně Karla Plíhala - Vstávej holka. Kdo zná, ať si se mnou zabrouká do rý(t)mu...

Vzchop se, mladej

~

Vzchop se, mladej, bude půlnoc
úkol ještě poslat máš,
zažen zoufalství a bezmoc
ať to za tu hoďku dáš.

Protři oči, seber sílu
co jsi chtěl, máš věru mít
ponoř zraky do papíru
ať smíš brzy sladce snít.

Kantor trpělivost ztratí
nesplníš-li úkol včas
ač jsou milí, takřka zlatí
byl by z tebe hodokvas.

Další rada - zakryj ledku
ať tu příliš nesvítí
kdyby dočkal ses pár svědků
měl bys blízko k nežití (horším rýmem lépe řečeno - k zabití).

(Vysvětlení: Bydlím s rodiči.)

23:59
pojednání posílám
známka bude s váhou devět
tak snad body posbírám.

To mám za to, že jsem študák
posledních chvil potentát
až zří esej kantor - chudák
spáchá na mě atentát (respektive až uzří čas odeslání).

Vzchop se, mladej, bude půlnoc
úkol ještě poslat máš,
zažen zoufalství a bezmoc
ať to za tu hoďku dáš.

Píši, esej to však není
(odkládání, to já rád)
ať nebdím do rozednění
končím veršík a jdu... psát.

Autor Měsíčník, 11.04.2021
Přečteno 306x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Říhová, Roser, Karin Misařová, Amonasr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí