Dalecí blízcí

Dalecí blízcí

Anotace: Lepší hledět jeden na druhého z opačných konců propasti než se míjet za zády.

V dáli a přece nablízku
v myšlenkách spojeni
stále jsme pospolu
kilometrům navzdory.

Nejde oddělit
srdce jednou spojená
i když je mezi nimi
vzdálenost hvězdná
nezlomíš pouta
svou vůlí semknutá
protože síla lásky ta
hranice nezná.

Nablízku a přece v dáli
každý den vídám tvou tváři
skrytou však jakoby za dveřmi
a snad někdo jiný
klíč od nich střeží.

Nic znovu nespojí
srdce rozdělená
když všechna slova
byla již vyřčená
jak břehy řeky
jsou od sebe vzdálená
protože ta voda v ní
je příliš studená.

Nesejde jak vzdálen je
západ od východu
slunce v jeden den oba
navštívit stihne
nesejde kolik práce
brání ti k příchodu
kdo přijít chce
ten cestu si najde.
Autor Chancer, 10.02.2018
Přečteno 382x
Tipy 1
Poslední tipující: Sam&ntha CH.Camberly Way
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nějak je mi to blízký...

11.07.2018 03:05:33 | Sam&ntha CH.Camberly Way

Asi to známe oba...

11.07.2018 15:25:17 | Chancer

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí