Lískám středem

Lískám středem

Kdo má lískat toho blázínka,
nechť ovoní lipového květu,
který vyrůstá v něm na stokrát,
po částic nasytých mil náhonů.

Nadmuté víly se ozývají,
že slyšeti je v bouřkách,
a kde potichu nasává muchomůrčin klid.

Zbožné přání váhavě hádá,
jestli nezaprší déšť zlaťáků,
aby kočičí princ nestanul,
v korunách hrajících basů.


Oalá,

lámající rákosy,
desetitečky odstíněných hladin,
ono čekajíc vyspává,
uchyluje se k medu,
oříšek louská zrzavá,

náplast z řízku vyhojí zhojené.


Blázínku,

poplujme v rytmických multivesmírů,
nalézejme levobočky,
i pávy králů,

zkousněme naléhavé vznícení,
a to třesátko řachu,
si odebírejme z pupků,
v tom vyloupení taktu,
rozparem kanoucí rosy,

křehké křehotinké prvosenky.



Lískám středem,

odzbroj mou kartuš,

a naverbuji se k dlaničkám vodopádů,

co z ústa z úst,
už nevyslovíme,

ani západem rozbřesku,

ani divanem rozpálení !!!
Autor Dejvis, 01.04.2021
Přečteno 211x
Tipy 11
Poslední tipující: mkinka, enigman, šerý, Psavec, Iva Husárková, Majda
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

napravo páže...

06.04.2021 14:44:30 | enigman

Děkuji Majdi:*) Vyplávejme bublinky z úst..:)

01.04.2021 10:58:01 | Dejvis

Laskavě brnkla, milý Davide! Některé obraty se mi moc líbí :-)

01.04.2021 10:49:31 | Majda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí