Červené víno

Červené víno

Anotace: Kdopak si vzpomene na Červený tulipán? :) (Další symbolická ze sbírky Básní v nachu.)

Stouplo mi do hlavy červené víno

pila jsem do dna, já naivní nána.

Mámivé pití jen zčásti je vinno

do vínku dne touha byla mi dána.

 

Význačně stoupla mi "áčková" hladina

byť jsem se doposud cítila ne-vinnou.

Pode mnou kýve se převratká kladina

vrhám stín mlžný na krajinu nestinnou.

 

Pršelo - uschnulo; u tebe slunečno

u mě zas trakaře z nebe se sypou.

Víno vždy vyjeví povahu skutečnou

i holku netečnou učiní zpitou. 

Autor Rozmarýna, 22.06.2021
Přečteno 334x
Tipy 24
Poslední tipující: Amiradi, Emily Říhová, Jan Urban, Frr, Jackyl, Roser, praetorian, šerý, Iva Husárková, Medved23, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, i takový je život a víno přitom tolik chutná. Hezké dílo.

26.06.2021 11:20:33 | Jan Urban

Velice se mi líbí

22.06.2021 20:27:45 | Alice Ptáčková

To mileráda slyším, Alice. Měj se krásně *.

26.06.2021 17:53:13 | Rozmarýna

Stín na krajinu nestinnou - tomu říkám obrat.

22.06.2021 19:00:57 | MonoGame

Je mi ctí, že se báseň líbí. Přeji ti pěkný večer *.

26.06.2021 17:51:49 | Rozmarýna

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí