Hlava v krupobití (Deštivá)

Hlava v krupobití (Deštivá)

Anotace: Název opět přejatý od stejnojmenné písně v podání zpěvačky Navarové. Přeji všem pěkný deštivý den.

Prší mi myšlenky, vzpomínky, city, 
soustavné mrholení, 
a kapky kap, kap, kapou
na vrátka do duše, v duši chvění.

Prší mi myšlenky, v myšlenkách jsi Ty,
bojuji se slepou mapou
a city kapou, smáčí Tvé líce,
ale nezůstanou.

Husté vodní srážky, podvojné šlépěje v blátě,
na křídlech vážky chci odletět,
dříve, než oči Tvé, prosíce,
prohnou mé plechové svědomí.

Těším se na Tě,
aspoň pak vědomí půle;
ta druhá stále nenašla cestu
ze zahrad podzimních dní.

Jak lehce se sní
o sambě v dešti,
řetězce voňavých vět,
které se svým počtem rovnají nule,

a hlava třeští,
hlava v krupobití,
city jsou tuláci
v pláni mého žití.

K hořícímu městu
blátem, deštěm mířím,
mezitímco za oponou
v dvojotočce vířím,

začíná se zvedat tlak,
snahy hlavy utonou
v kalužinách na chodníku;

na co prsa, na co znak,
když je hlava, deštěm zplihlá,
plná modrých otazníků?

Autor Rozmarýna, 07.10.2021
Přečteno 282x
Tipy 18
Poslední tipující: Emily Říhová, Amiradi, jenommarie, Protos1182, Iva Husárková, Koala, Fialový metal, Psavec, Frr, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to dešťově nádherné.

07.10.2021 14:02:47 | Koala

Rozmarýno skvělé.
Skořice, VÍNO ... svařák ?
DNES SLUNCE vlasy osuší ...
ST

07.10.2021 13:03:43 | Fialový metal

Kdysi, už je to pár let na tripu s lodí na střeše pidiautíčka, dole na jihu. Zastavil jsem na mýtné bráně, z nebe padaly tabule skla. Prostě střepy placaté, nepravidelné, cenťák tlusté, nejdelší tak dvanáct čísel. Nikdy a nic podobného jsem nezažil, protože kroupy jsou většinou kulaté.
Jako Navarová, krásná, opravdová, poctivě muzikantská a neuchopitelná. Na plný plyn. Škoda jí.

07.10.2021 12:58:28 | Lesan-2

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí