Podzimněžnění

Podzimněžnění

Anotace: Repríza zářijového Podzimněžnění. Nechť v tyto chladné dny prohřeje a potěší i vás.

Podzimněžnění

~

Až dny školní pominou

a já Tě zahlédnu stát u mých dveří,

svět si sundá brýle

a kontury se rozplynou;

bude nám moc mile,

i hladin(k)a se zčeří (kdo ví?).

 

Náhle všude bude doma,

vodotrysk slz skropí Tvoje tričko,

zahalí nás zlatá clona, a zkrátka

nám bude krásně nemaličko.

 

Ztratíme se v dálné fantazii

a budem psát špatnou poezii

a budem jen dvěma blázínky,

kteří přes den sní a nocí žijí.

 

Budeme pěvci, co odletí,

do krajin, kde nenasněží,

největší štěstí nalezneme

v medvědím objetí,

a ani si nevšimneme,

že čas stále stejně rychle běží.

 

Měsíc za onoho objetí

v cuku letu Zemi obletí,

bude nám v něm tuze překrásně,

lásku budem' cedit přes básně,

a až spadnem' dolů na čumáky,

lidé kolem nás budou chtít,

abychom je příště vzali taky.

 

Možná, že smích nás co nevidět přejde,

do doby té ale nebuďme trudní;

mějme se rádi aspoň do konce těch

báječných podzimních dní.

Autor Rozmarýna, 23.11.2021
Přečteno 233x
Tipy 22
Poslední tipující: Emily Říhová, Fractura cordis aperta, Malá mořská víla, Vivien, Amiradi, mkinka, Iva Husárková, šerý, Alexandr Rakita, Fráňa Šránek, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nebýt trudný, to je přesné :-)

25.11.2021 09:42:50 | Vivien

Lidské, ale zdaleka na přízemní, ani jednoznačně jednoduché. Líbí se mi tvůj styl

23.11.2021 19:15:53 | Alexandr Rakita

Vezměteměsebouctaky !!!

23.11.2021 18:08:04 | Slav Milo

Krásná, Rozmarýnko.) směji se s podzimem

23.11.2021 17:55:48 | Constantine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí