U srdce-š

U srdce-š

Láska je jako čokoláda
chutná sladkohořce
někdy taky zmizelá
a bůhví
kde zakousne zas
upířimi touhami temnot
si zakřičí do rtů
šíleně vmoci.

Vykrvácíš
promítáš dramatičnost
kouříš halucinace
utržena a vyvržena
v mastné hlubině titěrna
si tykáš k blízkým úplňkem
tanečního rudokávu
což je rozvitá melodie
v podnětu zanícení
soubojů citerou
a lodí vod.


Přesto děsivě miluje
avantýrky a jejich pomyšlení
na rozladěnou klávesu
stihomana milence
schématicky vyobrazeného
jako Romea tvého hrdiny
za dob smrtí.

Smíti ti zdát pro věrnost přesku
nebo oddálit sebevraždu
v rozpacích na verš oponenty...


Bijééé
Julié

omyju se střevem
Lásko masky rač !!!


Být nebýt
promlouvá se vidina clonami
nemilosrdně syčící vplaz

a zvlas to činí z kráás

neboli ožijem
mečů žít

zamilováni

na vředy vražd

u srdce-š !
Autor Dejvis, 29.05.2022
Přečteno 170x
Tipy 9
Poslední tipující: šerý, Fialový metal, Frr, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Shakespear promlouvá skrze své dílo Romeo a Julie Tvým veršem. Myslím, že ses dobře s tématem popasoval.*

30.05.2022 10:31:03 | šerý

Díky moc...

30.05.2022 12:12:03 | Dejvis

Skvělý název!

30.05.2022 07:53:42 | MonoGame

Obrovská barevnost v cikádě zrcadlení i příběh od Shakespeara. Bravo. Umění v krystalech nekonečna.

29.05.2022 17:18:49 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí