MÁJOVÉ RÁNO

MÁJOVÉ RÁNO

Anotace: .... to mi poslalo moje Sluníčko! Své pocity, když se ráno probudil, zapsal :-))

Ticho a klid.
S ranním rozbřeskem usedá na trávník rosa.
V dáli začíná koncert, je slyšet první trylky
sametově černého kosa.

V korunách stromů šumí májový vánek,
lehkým dotekem trhá lupínky okvětních lístků.
První paprsek slunce ukončí náš hluboký spánek
a ptáci začnou hledat potravu na hromadě písku.

Drozd tahá žížalu ze záhonku ředkvičky,
poskakuje sem a tam, dělá samé divné kličky.
Černý kominíček co přiletěl ze stodoly,
sedl si na plot a zase letí mezi poli.

Na drátě jiřičky se mile hašteří,
malým zobáčkem si klovají do peří.
Svým čiřikáním všechny kolem přehluší
a já?
...vnímám ptačí zpěv, ranní krásu, jenž vlévá se do uší!
Autor Dalimila, 20.05.2005
Přečteno 404x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí