Závěť doktora Berchova

Závěť doktora Berchova

Anotace: Vydrž ! Nenechám Tě odejít...

********************************

Vše odkazuji svým starým zlozvykům,
lásce, vášni a Tvým modrým očím.
Jen šály a klobouky odkáži putykům,
a svobodu věnuji divokým kočím.

Doktor bez budoucna, bez dalších dnů,
do stanice Smrt pozvolna míří,
zkrze mlhavé pražce do říše snů,
tam kde vzduch víří - jen křídla netopýří.

Rakovina plazí se vzhůru krkem,
mne růženec propletený zradou,
když píše závěť prastarým brkem,
ty řádky co čas mu kradou.

Život mu zhořkl během jediné vteřiny.
Rodina, přátelé a přece sám smrti čelí,
skrývá se pod závoj luční peřiny,
pod jarní oblohu a písně včelí.

Řekni mi Bože... čím jsem vinný ?
Že místo mne odchází jiný.

Odchází a mizí,
lidé lásky ryzí.
Autor JR, 01.12.2008
Přečteno 285x
Tipy 16
Poslední tipující: Holis, Myrja, Lorraine, B.a.r.b.a.r, Psavec, labuť, WAYWARD, Bíša, Tygropes
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...bez udání důvodů ST

01.12.2008 22:14:00 | WAYWARD

Bohužel, odchází takoví lidé, a každý, přestože je obklopen blízkými, se s nemocí musí vyrovnat sám, je to smutné, je to život.

01.12.2008 21:43:00 | Tygropes

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí