NOC BUDE HLUBOKÁ

NOC BUDE HLUBOKÁ

Anotace: No, není to nic světovýho... Z mého pohledu, s odstupem času, to má plno nedostatků...

Sbírka: Listy ve vánku šeptají

Tma se plíží podél bílých zdí,
v tento pozdní čas už jen málokdo bdí.
Stíny se vkrádají do tmavých pokojů,
pomalu plíží se do našich snů.

Venku setmělo se dávno,
obloha do tmava teď potemněla,
řeč přírody jakoby oněměla,
snad až na malou sůvku ve stromu koruně
a skřivánka ve křoví,
myši, hledající si večeři.
Již brzy půlnoc udeří.

Hvězdy po obloze ladně tančí,
stejně jak měsíc, hvězdiček král,
svůj stříbrný háv oblečen má,
díky němu on září nejvíce,
díky stříbřitému hávu měsíce.
Noc bude hluboká.
Autor slajak, 16.07.2009
Přečteno 292x
Tipy 1
Poslední tipující: Elza511
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí