Černá Nisa

Černá Nisa

Anotace: Báseň o známé přehradě v Jiz. horách

Sbírka: Matčiny oči, Skleněný déšť (výbor)

Hluboko v lesích je ukryto zrcadlo nebes
chladné vody jsou tmavé, jak saze
nedaleko odtud,rozprostírá se ves,
kde bývalo mi v létě tak blaze

Ruce vod stáhly už mnoho duší,
kdo nedbal a do přehrady se vrhl
jaký byl další osud, sám netuší
vlas života se v okamžiku přetrhl

Nisa ve svých očích stromy odráží
v létě, když jdu po hrázi
vodu, jak poklad si stráží,
když se kolem ní lidé prochází
Autor Petr27, 27.09.2018
Přečteno 401x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí