Vzdušné mlýny

Vzdušné mlýny

Ten strom kypří životem,
ten, který se zrodil.
Roste den, co den,
a pučí ze semen.
Gigant to je,
co ve větru vibruje,
a korunou kraluje.

Kvítí, to je to,
co v očích svítí.
Větévka,
je v hedvábných sítí.

Strome,
ty silný a pradávný jsi,
jsi dílo nejmocnější.
Dýcháš tu vzdušné mlýny,
které stékají do hlíny.
Boří se to a boří,
v hlubinách to nevybouří.

Tu znenadání,
co nepřiletí..
Tu pěnkavy se tetelí,
houpají se i zpívají.
A ta píseň vrní,
v duhových to tůní.
Autor Dejvis, 25.07.2020
Přečteno 169x
Tipy 3
Poslední tipující: mkinka, Emily Říhová
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kdysi jsem psala knihu Nechte ty stromy žít. Už nevím, v kterém šuplíku na chatě vůbec skončil. Psal se rok 1990

13.08.2020 18:05:20 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí