Nepozorován

Nepozorován

Nepozorován shlíží z výšky,
miniatura tvary mění
symbiontu hrozí,
to nemalé prozrazení.

Pokyvuje větrem,
po jakých si lupenů,
v manévrech hravých.

Houpačkově vysedává,
nebezpečí číhá, z kůry třásnité.

Chodí pomalu, až letargicky,
koulí úhlem chápavě,
neviditelně vidí,
ty neviditelnosti viděné.

V řádce i ze vzduchu,
plachtí šustí, s rýmem hodin,
po nalezených dutinách.

Jak zeleně, jak hnědne to,
žloutne i tleje.

Geometrické ztvárnění,
rýsuje kolmě,
masky trojúhelníků,
listy žrajíc maliníku.

Pigmenty kouzlem smrštují,
abrahadabra,
kde zaměňuje nápadné.

Výměnou názorů vymrští
a mnohonožka pádí,
do zrůžovělé kádi.

Lapeno bravurně,
na podloží termitišť,
ztrouchnivěle, leč horlivě.

Hybnoucí květ, ve květu vyzrál,
na pána proměn,
co vystrojil výkvět,
na dalších chroustajících let.


Pozoruhodně nenápadné,
pod lupou umocněných,
listem lístků,

uvítaných Lupenitek,
co tykádelky bručí...
Autor Dejvis, 26.11.2020
Přečteno 162x
Tipy 5
Poslední tipující: Vivien, Psavec, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano ano:*) Hádej

30.11.2020 08:21:13 | Dejvis

Tajuplná hádanka :-)

28.11.2020 19:36:17 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí