Nitka po nitkách

Nitka po nitkách

Nitka po nitkách spřádá slzy,
v dolíčkách koutů krajin oslňuje,
jasmíny něžňoulinké,
otevírající líce zpěvné.

Nitkami proplétá výkvět,
leč není květu zažehlého,
leč mistrným zdobením oranžerie.

Och i ach,
jen tak v smaragdu lesa usínat,
a nechat rašit zásnuby,
ametystem zásnubním.

Věru vyvěrá rozbřesk z míz,
stovkami i tisíc let,
blanšírovaně horoucí,
v hořících pochodní.

Bublající studánka stůně,
však viníkem je prchající děšť,
co prchlavě vlil potop běs.

Hle!
Tamhle rozcestí motiv vytěsnilo,
surrealismem kosmických záchytů,
kde Dalí rozdvojil manifest zakuklení,
stékajících nečasů.

Nitka na vlásku zapěla,
porybný vylovil veteš,
a obalil zámotkem buků,
i komet broušených.

Vyleť, poletuj Martináči atlasů,
obkrouži luky pastvin,
a sosáčkem nasaješ lektvarů,
rozpětím hadích map,
v křídlech mystických morušů,
kde zkřížíš vlákna hedvábí,


s pocitem hypnóz,
dalekosáhle ovíjených,
a křivcem pudů.
Autor Dejvis, 21.12.2020
Přečteno 131x
Tipy 5
Poslední tipující: Vivien, mkinka, jenommarie
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vřele díky Vivi ozdobná;*) Spřadám barevně.. I Tobě zdraví a harmonie;*

05.01.2021 15:17:28 | Dejvis

Hezky si to předeš Dejve, do klubka och i ach :-) Tak ať ti nový rok jen "zlaté třpytky" spřádá, co svítí ti na cestách.

05.01.2021 10:42:23 | Vivien

Vřelé díky Maruško zlatá:*) Také také přeji ti pohádkové Vánoce krás:)

22.12.2020 06:25:51 | Dejvis

Dejvisi ..ta tvá režie..a kompozice jsou na dlouhý film a stačí plátno a promítat:). Pěkné a přeji TI krásné vánoční svátky a pohodou plující dny * ST ;)

21.12.2020 22:06:36 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí