Jaro

Jaro

Jaro

ty probuzené ze zákoutí odevšad,
bujaříš,
a stepuješ výkvětem letů,
pletem, světem,
zrůžovělého ovinu.

Jaro
Jaro

bylo jsi v očekávání,
vrylo ses s námi,
a laškovalo ke konci větru severů.

Jaro
Jaro
jarové

už propouštíš paprsky jalové,
k sněženkám výhřevným,
přisedlého podsněžníku,
zdání tajících ptání.

Avšak nezdáš se,
zamilovaně provdáváš breptem nezdané,
po šátečkách malin zdrobených.

Vyzpívejme smilně zpěváčky,
je čas šimrů nimrání,
cvrliky, cvrliky
májů.

Slaďoulince J A R O

plesej,
vykrúcaje ovoněným plodem,
spadeného vílení.



Ač nehodláš zranit vnad,
možná, možná vlas,
ten hlásající konipas,

kobylkou nelenící,
po travinkách povzdechů,

odmotaného vlání.
Autor Dejvis, 28.02.2021
Přečteno 211x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Emily Říhová, enigman, kikin87, Psavec, jenommarie
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:)

08.03.2021 21:32:51 | Dejvis

zrovna prošlo kolem...

08.03.2021 14:27:25 | enigman

Díky díky Maruško:*) Potěšilas.. Hezké sny měj!**** Jarooo

28.02.2021 21:37:18 | Dejvis

I TOBĚ Davide :) a děkuji

28.02.2021 21:38:27 | jenommarie

Jaro má kouzlo kouzel:)
a jeho moc nás krásně uchvátí.
Pěkná báseň Davide.*ST ;)

28.02.2021 21:19:37 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí