Lojzo (loser) na stadione a tenistka

Lojzo (loser) na stadione a tenistka

Anotace: Tato báseň byla alespoň dle mého soudu jedna z mých nejlepších a nejnadějnějších. Bohužel se stála následující věc. 1. část se mi podařilo ztratit, tak přispívám alespoň tou, která sa zachovala.

Ked si prišla v bielých teniskách
ako královna na majastrovstvo sveta
Prečo taká zváštná ako labuť
v sametovej hmle
Sadnula si si ku mna, keď já som bol
iba divák kdesi v horných riadách
na lavičke?
já ktorý boskal nedovarený párek
keď ty si sa pod prísným dozorom
pripravovala k výkonu
Keď deisatky milionov ti fandia
a stovky milionov ta obdivuju
pozerám sa do zrkadla
a vidím te pivný pupok
a marne sa pokusam vymyslet
ako schudnuť, ako sa vyliečit
abych alespon v papučach nezakopaval
o prahy dverí
a keď pride prestavka
pri ktorej ja si kúpím pivo
a prečkám dlhú frontu
ked sa v tej istej dobe
masery dotykaju tvojich plec
a trenéry ta motivujú
a dodavaju odvahu
kto ohmatava tenisovu lobdičku
a kto pije s pomocou brčka len kyslú kofolu
ty moja draha, ja medzi poraženými, ty medzi
viťazmi, ktorý imi zostavajú aj keď nevyhrali.
keby to mohlo byt v dakom podivnom paralelnom
svete aj naopak,
kde mimozemštania sa podobaju potvorám zo seriála
Rick a Morty
Toto som však ja a ty
V tomto svete však my len zatajujem dych a revem
ked ty naplnujes svoj sen pod praporom svojej zeme
ja sa teraz pytam a som z toho cely zvedavý
Sú taký fanušikovia, ktorý by aj nás hladali
a rádi sa na nás dívali
A burácali pij to pivko pij
ty ucho lenivé
nech kynie tvoj pivný bruch
až by ma z toho zalíhal sluch
Ale taký fanušikovia niesu
a to aj je zlé a nelichotivé
zároveň
Autor Equus przewalski, 28.07.2020
Přečteno 273x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí