Ženy jako

Ženy jako

Ženy jsou jako gabardén,

jako brokát vlněného dotyku,
jako bonboniéra zkaramelizující podtóny.

Jako květinové barvy pastelek,
jež prorůstají výsadou koloběhů,
něh uhlazeného padáčku.


Spjatá náklonnost,
jak libuje si,
nač otálet v rádobě zástěn,
když zhudebnělost klarinetem šatí,
ty okrové parfémy.


Živíli přírodou záhyb motýlů,

po nalíčené čekance,
tak ať rozezpívá dřímoty lněné,
do vymóděných lodiček,
tepem stepujících dolíčkách odertů.


Antré, ženy krasojízd,

okrašlujte v deštích závojů,
kam kapičky ústící k řase,
blahořečeně vepíší ston,

kde třpyt po čele zazáří,
a slunečnicová chlouba,
tam obkrouží milencův obdiv,

divem nerozpálení,

co vypálí pláň,
a srnu přecedí v uhlíkách,

proutím, slámek,
i šelestí.
Autor Dejvis, 16.03.2021
Přečteno 388x
Tipy 11
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Vivien, Psavec, jenommarie, petrzal
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc děkuji Vivi milá..*) Dal sem si záležet na hodnosti žen:*

16.03.2021 23:17:30 | Dejvis

Super/tip Dejve, od brokátu vlněného dotyku až po vypálenou pláň a srnu přeceděnou v uhlíkách, tolik laskominek ty Ženy jako ...

16.03.2021 21:13:09 | Vivien

Díky moc Maruško květená:*)

16.03.2021 15:59:00 | Dejvis

No jejdá
..těch jarních obrazů pro vás muže
...jen ať už se to dostane
z části do toho normálu
..ať lze více..nějak té barevnosti
..a sluníčka i reálu
..vůní všech.
Pěkné Davide.*:)

16.03.2021 14:54:08 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí