Lomnická panna

Lomnická panna

Anotace: Milostná inspirace při návštěvě Lomnice n.P.

Sbírka: Klíček od studánky

Ach,malebná Lomnice,
jako Popelka když smyje
černý mour ze své líce
a odhalí se dlouhá šíje

Krásné panně z Lomnice
ve vlasech se čelenka bělá,
tak jako sníh na Hromnice
čarovný půvab v sobě měla

Za výčepem jsi stála,
z nějž tekl mok zlatý
všechny lidi zde znala,
jak prošla by všemi vraty

V městečku nad Popelkou
bydlí ta,co chtěl bych znát
postavu však má nevelkou
a moc hezky umí se smát
Autor Petr27, 11.04.2022
Přečteno 154x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Akrij8, Kan, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí