Chvíle minulosti

Chvíle minulosti

Anotace: Rok stará báseň.

Cigaretový kouř tančí okolo mne tanec věčnosti
točí se mi hlava
svítá a tma ustupuje
zalézá do děr v zemi

milá duše se zavěšuje do mne
kráčíme ulici ticha
ohlížejí se po nás lidi
po mne ne - po ní
v noci jsem ji viděl nahou
ale stále na každý pohled žarlím
chci rozdávat smrtelné rány
na každého co chce to co mám já
šeptá mi do ucha slova
ale ty ja neposlouchám
ach ty hloupá
milujeme se
neznám tvé myšlenky
ty randíš se vším
vše nebereš vážně
a já ano
jsme naloženi do záhuby

cigareta dohořívá
a pálí mne do dlaně
dlaně, která měla kdysi dalši dlaň
se kterou hrávala si
odhazuji zbytek cigarety
stávám se zase obyčejným tvorem
láska - ta opustila mé tělo
starý mrzout , snílek a básniř - 17 let trpkosti
Autor Kubský P., 27.04.2014
Přečteno 374x
Tipy 1
Poslední tipující: Amonasr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V sedmnácti umí člověk někdy strašně rychle zestárnout, aspoň si to myslí - není silnější trpkosti, než první zrazené lásky. Ale z těchhle trnek se pálí náramně dobrá slivovice, která krásně kroužkuje, když se zakope hned pod zem a vytáhne teprve po letech, až přijde její čas a umíme už koštovat... ;-)

01.07.2014 21:10:21 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí