Kapající vosk

Kapající vosk

Kapající vosk svíčkou ztekl,
pokojem zavládl strach,
potem kukačky štěkl,
mlčící sebevrah.

Příchuť zjizvení uhnila pod nosem,
rtuť pobízela,
zavíječ četně vyvrtal,
prošlou podlitinu,
datumem proclení.

Tikot uzlem zauzlil,
mžiky očí,
židle naruby smekla,
na posledním poledni.

Mnoho hmyzu cvrkotalo,
vůni krve čpěla měsícem,
výklad vajec nakladlo,
varem rozvařené kyvadlo.

Na stroji trápení podepsal,
nadějnou beznadějí,
výkřiky zakřiknutí.

Smlouva zbabělce zdí vryla,
inkoustem uštěpačným,
prašivého Belzebuba.


Pozdě bylo již,
zatracení nabylo,
loutkou liduprázdné divadlo.
Autor Dejvis, 08.12.2020
Přečteno 136x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Koala, Psavec, jenommarie
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, jak píšeš Maruško..

08.12.2020 19:37:54 | Dejvis

Bolestné kap ..*

08.12.2020 19:36:12 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí